Men hvilke steder skal med i Danmarks Naturkanon?

Frem til den 23. september 2018 kunne alle indsende forslag her på siden. Vi modtog 1.671 forslag til steder. Tusinde tak for dem!

Alle forslag er blevet vurderet af juryen, som nu har udvalgt de 30 nominerede natursteder, du finder på forsiden.

Nu og frem til den 4. november, kan du hjælpe dine favoritsteder det sidste stykke – til den endelige udgave af Danmarks Naturkanon. Det gør du ved at dele naturoplevelser, som du har haft på stederne. Juryen bruger dine oplevelser til at træffe deres endelige beslutning.

Danmarks Naturkanon vil foreligge i sin endelige form i løbet af efteråret 2018. Den bliver en hilsen fra os alle til dem, der gerne vil have en god idé til en naturtur i Danmark.

Udvælgelse

Danmarks Naturkanon vil i sin endelige form indeholde 15 steder i Danmark, hvor naturen er noget helt særligt, og som samtidig er en oplevelse at besøge.

Kriterier for udvælgelse

  • Den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge.
  • Lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.
  • Der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den.
  • Der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet.

Ved den endelige udvælgelse skal juryen lægge vægt på de forslag, som bedst opfylder kriterierne.

Det er vigtigt, at uanset hvor vi er i Danmark, skal vi nemt kunne besøge et sted, der er med i naturkanonen. Derfor vil juryen sikre, at stederne til Danmarks Naturkanon bliver ligeligt fordelt på alle landets fem regioner.

Sådan vil udvælgelsen foregå

Gennem hele processen kan du påvirke hvilke steder, der ender i Danmarks Naturkanon. Vi giver plads til, at både naturfaglige argumenter og personlige oplevelser kan komme til orde i processen, som er skitseret nedenfor:

Indsamling af forslag til nominering

Alle har kunnet foreslå steder i Danmark, som de synes har en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge.

22. august: Siden åbnede for indsamling af forslag til stedet.
23. september: Siden lukkede for forslag. Se alle forslag her.

Herefter nominerede og offentliggjorde juryen 30 steder til den endelige udvælgelse.

Udvælgelse af 15 steder til Danmarks Naturkanon

Alle kan dele naturoplevelser fra de 30 nominerede steder – og hjælpe stedet med at blive valgt. Det er den måde, man stemmer på.

8. oktober: Siden åbnede for indsamling af naturoplevelser
4. november: Indsamling af oplevelser slutter.

Herefter udvælger juryen de 15 steder, der kommer med i Danmarks nye Naturkanon. Kun oplevelser delt inden den 4. november 2018 tages i betragtning af juryen.

Offentliggørelse

Danmarks nye Naturkanon offentliggøres ultimo november 2018.

Juryen

Alle forslag er blevet gennemgået og diskuteret af en jury bestående af engagerede og dygtige formidlere med interesse for naturen. Det er juryen, der har nomineret de 30 steder. Det er også juryen, som træffer den endelige beslutning om, hvilke steder der kommer med i Danmarks Naturkanon.

Se medlemmerne af juryen

Konkurrence

Hvis du indsendte et forslag til Danmarks Naturkanon eller nu deler dine oplevelser fra et eller flere af de nominerede steder, har du mulighed for at deltage i konkurrencen om en fantastisk ballontur.

Læs mere om konkurrencen

God tone på siden

Vi vil gerne gøre naturkanon.dk til et rart sted for alle, og derfor har vi udarbejdet nogle få retningslinjer:

  • Miljø- og Fødevareministeriet ved Miljøstyrelsen forbeholder sig ret til at fjerne indlæg, der kan virke stødende, diskriminerende, eller i øvrigt er i strid med gældende lovgivning.
  • Miljø- og Fødevareministeriet ved Miljøstyrelsen forbeholder sig endvidere ret til at fjerne indlæg, der har karakter af chikane, reklame eller spam.
  • Af hensyn til din egen sikkerhed fjerner vi kommentarer, der indeholder personfølsomme oplysninger. Det vil fx sige oplysninger om telefonnummer, adresse eller lignende.
  • Miljø- og Fødevareministeriet ved Miljøstyrelsen fralægger sig ethvert ansvar for indlæg på naturkanon.dk, der ikke er publiceret af Miljøstyrelsen selv.

Persondata

Du kan læse mere om behandlingen af dine persondata her.

Kontakt

Miljøstyrelsen
Haraldsgade 53
2100 København
naturkanon@mst.dk