Der vises 3/3

Nyeste oplevelser

Et dejligt område at vandre i.

Indsendt af Thomas Severinsen

Super dejligt område med skønne stier hele vejen omkring milen. Det kan giver nogle rigtig gode oplevelser med naturen og hvis man bevæger sig lidt bag om milen kommer man til en stor uberørt hede hvor man virkeligt kan føle naturen. Her kan man i områder også virkeligt se hvordan milen vandre ud i heden og de nære områder. Og så er det jo et stort plus at man kan overnatte i den dejlige Bunken i shelter eller i det "frit teltning område" nær milen.

Sandkasse med sjældne arter

Indsendt af Hans Henrik Bruun

Bredderne af de temporære søer på afblæsningsfladen foran selve milen er et mekka for sjældne plantearter - dværg-siv, liden ulvefod, pilledrager, småblomstret siv, klit-siv, sand-siv, tusindfrø, vandportulak. Fede arter i et fantastisk landskab.

Det vildeste getaway

Indsendt af Irene Nørgaard

Råbjerg Mile er følelsen af at gå ind i en helt anden biosfære. Den store naturkraft, vinden, bestemmer retning og hastighed på denne vandrende ørken, og bevidstheden om at befinde sig midt i den er vild. Det oplevede jeg på mit første besøg i 2016 - 46 år gammel. En varm forårsformiddag i maj, hvor jeg gik gennem klitterne i bare tæer og mærkede sandets og vindens mønstre under dem. Helt alene. Ingen mand, ingen børn, intet job. Bare mig og Råbjerg Mile i to timer. "Storslået" ramte mig igen og igen. Jeg kunne gøre, hvad jeg ville. Råbe højt uden at nogen kunne høre mig. Begrave mig selv i sand. Ligge stille uden at trække vejret. lave engle. Løbe med verdens længste skridt ned siderne. Nærmest flyve. To timer i Råbjerg Mile gav mig så overraskende meget mental frisætning, at jeg var høj, da jeg gik tilbage til den almindelige biosfære igen. Resten af dagen havde jeg et lille hemmeligt smil på læben.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif