Der vises 11/11

Nyeste oplevelser

En dejlig fredelig tur over heden

Indsendt af Jane Rasmussen

Et sted hvor man altid kan finde fred og ro og gå rigtig mange lange ture, - jeg bliver aldrig træt af det, dette gælder både sommer vinter efterår og forår. Farverne skifter bare, og gør mig altid i godt humør. En lise for sjælen.

Morgencykeltur

Indsendt af Christian Bang Olsen

Morgencykelturen fra Asserbo ud over den dugvåde lyng, mens solensstråler bryder horisonten og farver himlen orange. Videre ud over heden, hvor man kan se morgenfriske hjorte der springer afsted inden man selv er videre og rammer Tisvilde Hegn og Troldeskoven med alle de krogede og deforme træer. Sikke en fantastisk morgen og måde at opleve naturen på.

Livsaligt himmelåbnende -. hver dag

Indsendt af Jacob Berner Rue

Når man som jeg glor ind i en skærm og skriver en hoben mails og breve til klienter, er det et lykkechok at køre over til Overdrevet og se himlen og lyngen og træerne og havet bevæge sig og skifte nuancer og minde mig om at livet pulserer og verden er smuk.

De åbne vidder og den tætte skov

Indsendt af Trine Torp

Overdrevet med lyng, insekter og fugleliv og kyststrækningen med klitter og frit udsyn over Kattegat er der hvor jeg nyder at gå ture og lade blikket fare. Skovens variation i højde og vegetation alt efter, hvor tæt man er på havet, har dannet ramme om gå- og løbeture sammen med familien. Og så har jeg deltaget mange gange i den hyggelige tradition “træk et træ” 2 gange årligt, hvor Danmarks Naturfredningsforening, Naturstyrelsen og frivillige i området bruger en formiddag på at fjerne fyr, bæverasp og birk fra lyngen, så det unikke landskab ikke går i skov.

Vidde, himmel og strand

Indsendt af Dorte Rosenkjær

En fantastisk plet i Nordsjælland. Himlen er så stor. Man kan være heldig at se en hugorm. Der er dejlig og sjælden lyng. Der er brede grusveje og små stier. Der er flere kilometer god og ugeneret badestrande, hvor du sagtens bare kan smide tøjet og tage en hurtig dukkert. Der er så smukt!

En enestående perle

Indsendt af Gitte Johansen

Jeg har tit haft skoleelever med ude at gå en tur på overdrevet, en naturform, som er en sjældenhed i vore dage. Altid lærerige, nydelsesfulde oplevelser. Et naturfristed, der vedligeholdes hvert år af ihærdige lokale, naturinteresserede ildsjæle.

Melby overdrev

Indsendt af Niels Jørgensen

Fantastisk sted med en unik flora og fauna, fra åben hede med firben, hugorm , guldsmede, orkideer, porse til store strandklitter, krogede troldeskove, og gammel plantage med skønne gamle sommerhuse. Elsker at gå og cykle derude. Tak fordi vi passer på det skønne sted.

Tidlig morgen på Melby overdrev

Indsendt af John Stenderup-Larsen

En stille morgen med let dis på Melby overdrev taget fra nord mod syd en helt betagen oplevelse og i total vindstille det giver ro i sjælen. Hilsen fra en flittig bruger af området jeg gå her næste hver dag og Melby overdrev med stranden og de højeste klitter i Nordsjælland giver en helt unik naturoplevelse som næppe fås andre steder.

Ud i naturen i al slags vejr

Indsendt af Gitte Binderup

I snart 20 år har jeg haft Melby Overdrev og Tisvilde hegn som "næsten naboer" når jeg er i mit sommerhus. Utallige har turene været - gåtur, løbetur eller på cykel; der er mulighed for det hele og i de lune måneder kombineres med et dyp i bølgerne. Naturen er helt speciel her og jeg føler mig rig, når jeg kigger ud over heden, plantagen eller havet. Der gemmer sig så mange små natursenarier, hvis man går ad de små stier og veksler på den åbne hede eller i den meget afvekslende beplantning i plantagen. Jeg har altid mobilen med og registrerer biodiversitet via appen Natur Tjek. Der er altid en svamp, en fugl eller et levested, som bliver registreret. Området er stort og der er plads til mange. Det er natur, der er nemt tilgængelig og et besøg værd i alle typer vejr, om så man vil nyde solen eller gemme sig lidt for regn og blæst.

Tømmermænd i fyrreskoven

Indsendt af Frede Mørch

I fyrreplantagerne omkring Melby Overdrev lever den i Danmark sjældne bille Tømmermanden. Den ses især i parringssæsonen, det tidlige forår, hvor den imponerer med sine lange antenner. Billen ses især ved nyfældede Fyrrestubbe, idet hunnen lægger sine æg under frisk Fyrrebark.

Barndommens land

Indsendt af Rie Birk Lauridsen

Min barndoms sommerferier ved Vesterhavet har sat sig dybt i mit stenhårde hjerte. Jeg elsker den øde vildskab, når vinden er så stærk at man kan stå på den yderste klit og læne læne sig op af den med hele sin vægt. Brølet når bølgerne hamrer ind på stranden, og angsten for at blive suget med ud. Nu bor jeg på Sjælland, og der er langt til Vesterhavet, men jeg har Melby Overdrev som er det eneste sted på Sjælland som kan give den samme øde, frie fornemmelse. Den ubrudte kyst fra Hundested til Tisvilde (og videre). Lyngen, klitterne, lyngen og følelsen af uendelighed. Jeg kommer her næsten dagligt, og det er mit åndehul. I går så jeg en kæmpestor rød fluesvamp i skoven og en lille flok fugle på stranden, måske sandløbere? Hver dag sine små oplevelser.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif