Der vises 31/31

Nyeste oplevelser

Naturoplevelser og familiehygge

Indsendt af Lise Milling Petersen

Til daglig bor jeg i København, men når jeg besøger mine forældre tager jeg tit med min far på tur i Lille Vildmose. Vi står tidligt op, pakker en madpakke og så afsted. Lille Vildmose danner rammen om nogle af mine bedste naturoplevelser - om det så er elgene, de mange småfugle eller de smukke rovfugle - og jeg vender altid tilbage til storbyen med fornyet energi.

Stedet der giver fantastiske naturoplevelser

Indsendt af Jan Pedersen

Lille Vildmose giver fantastiske naturoplevelser til alle, mit foto er svaneforældre der giver deres unger flyvelektioner - og de blev ved og ved at komme hen over hovederne på os. Det blev en fantastisk morgen, og de fløj så lavt, at vi følte at vi næsten kunne røre dem..

Store vidder og fantastisk natur

Indsendt af Peter Hahn

Få steder i Danmark har man muligheden for at opleve store sammenhængende naturarealer. Lille Vildmose er et af dem. Udover at have en unik højmose af international klasse, har de mange naturgenopretningsprojekter i det enorme område skabt fantastiske levesteder for en lang række pattedyr, fugle, insekter og planter. Det er fantastisk at opleve - på alle tider af året.

Kratlusk og åbne vidder

Indsendt af Mette Ósland Pedersen

Kommer meget i Lille Vildmose for at nyde det åbne landskab, kratluske efter både store og småt. Det har været - og er - utroligt spændende at følge med i genopretningsprojektet omkring Birke Sø - 10 point til Lille Vildmose herfra :)

Lille vildmose

Indsendt af Kristina hansen

Vi elsker at komme i mosen, der er nye oplevelser hver gang.... elge, vildsvin, kronhjorte og en masse fugle og dejlig natur! Lige noget for hele familien, vi er så heldige at vores sommerhus ligger op til mosen, så her om efteråret har vi fornøjelsen af at høre kronhjortens brunstbrøl i baghaven..❤️

Mikkel på frossen gravbane

Indsendt af Finn Olsen Lund

Uanset årstid oplever jeg altid noget når jeg kører en tur i Lille Vildmose. Ørne, falke. høge, traner, elge og en masse andre dyr. En klar solrig vinterdag så jeg denne smukke ræv udnytte at vandet var frosset, så den på isen ind i rørskoven.

Elge, ørne og skestorke

Indsendt af Line Bruun Jespersen

Vi køer tit gennem mosen på vej til stranden eller sommerhuset. Hele familen spejder efter elgene, som vi har set et par gange, men vi er ligeså begejstrede for skestorke, kongeørne, sort sol, insekter, padder og flot flora! Vildmosen er vild!

Gåtur med oplevelse for alle samserne

Indsendt af Camilla Knak Kristiansen

Ofte går jeg min daglige gåtur i Lille Vildmose. Her kan jeg høre krondyr hannen brøle, jeg ser masser af dyreliv, men lyset og naturen tager helt vejret fra mig. Der er simpelthen så smukt i Lille Vildmose. Tit stopper jeg op og må bare nyde de smukke omgivelser. Store flokke af gæs, Traner eller rådyr der nysgerrigt titter frem. Lige nu er det også duften af naturen, bær, mosen osv det er simpelthen et eldorado af sanceoplevelser at gå en tur i Lille Vildmose.

Skestorke

Indsendt af Birthe Øland

Efter genopretningen af Birkesø i 2017/2018, er et rigt fugleliv begyndt at udspille sig ved søen. Her i sommer med besøg af ca. 250 skestorke, som jeg ellers aldrig har set i Lille Vildmose før. De har været fascinerende st følge henover sommeren sammen med de mange traner.

gåturer

Indsendt af Mona Byrdal Christensen

Elsker at gå i lillevildmose med masser af natur med rigt dyr og fugleliv. der er altid noget at kikke på måde om foåret, sommer og vinteren.

Kongeø

Indsendt af Kirsten Thyrri

En meget tidlig juni morgen i2018 skulle vi ud og se om mosen var vågnet op. Vi kørte stille op og fik øje på nogle musvåger som kredsede rundt over et stykke mark. Holdt ind til side for at kikke lidt på dem. Kikkerter var fremme så vi kunne få et godt kik på vågerne. De fløj væk, så mine øjn fortsatte hen over marken. Der Max 3 meter fra bilen sad en ung kongeørn. Det var fantastisk, man kunne se mønstret i fjer dragten. Stemningen i bilen var høj, Ja nu kunne vi godt køre hjem og få morgenmad, det kunne ikke blive større ! Det skete på min første morgentur i mosen som 2 gode venner tog mig med på. Det er ikke blevet den sidste tur.

Naturoplevelse

Indsendt af Lene Stendrup

Familen hygger sig når vi er sammen i mosen. Børnebørn på 5 og 9 som elsker det og er altid med til mosens dag. Den ældstestår gerne op kl. 4 om morgen for at tage på tur. Tak til alle som støtter mosen.

Rørdrum -en karakterfugl i mosen.

Indsendt af Erik Røjgaard

Hvis man drømmer om at iagttage den ellers så sky Rørdrum , så er Lille Vildmose det rigtige sted ! Når man langt om længe er bare nogenlunde færdig med Rørdrummen , kan man bare kigge op og få øje på Kongeørn og indflyvende Traner og Skestorke og mange flere.

Lækat

Indsendt af Steen Petersen

På en af mine utallige ture ud i Lille Vildmose så jeg en dag en bevægelse i en grøft og der stoppede Lækatten lige op for at se hvad jeg var for en. Det er næsten umuligt at pille en oplevelse ud, da der er nye oplevelser hver eneste gang jeg kommer der (og det er tit)

På naturens betingelser.

Indsendt af Søren Vemmelund

Det bedste ved Lille Vildmose er at opleve hvordan et område, der indtil for et årti siden var gennemkultiveret og udsat for enorm råstofudvinding, langsomt vender tilbage som hjemsted for flora og fauna. Efterhånden som betingelserne skridt for skridt er blevet forbedret, vinder naturen frem. Der er rig mulighed for konkrete naturoplevelser, men for mig er det virkeligt fantastiske, at området overordnet set bliver vildere år for år.

En skøn naturoplevelse

Indsendt af Marian Thorsted

Vi var på morgentur i mosen og pludselig stod der en trane bag hegnet ca. 5 meter fra os. Vi blev helt stille og efter et par minutter kom der en lille orangegul unge til syne i sivet. Vi fik lov til at se dem sammen inden de forsvandt for ever. Oda & Marian

Lille vildmose

Indsendt af Else Marie Sørensen

Et pragtfuldt sted at komme på næsten alle tider af døgnet.vi stresser fuldstændig af ved at køre lige så stille igennem.Der sker altid noget uforudset .måske kommer en elg gående, alle de forskellige fugle,eller mange andre dyr.Virkelig en oplevelse hver gang.Man bliver helt høj .

Ro og oplevelser

Indsendt af Susanne Fælled

Skønt naturområde med indbygget afstressende ro og der kan man følge naturens gang året rundt. Har brugt mange timer i området og der er altid noget nyt at opleve. Traner der danser og svaner med mange unger. Elge der lunter afsted. Rævemor halvøre der passer sine hvalpe. Måger og kongeørne som ikke altid er enige. lappedykker mor med børnene på ryggen. Altid et gensyn værd.

På Elgetur

Indsendt af Lise Ramsgaard

Med vandrestøvler, varmt tøj og termokande begiver vi os ind i mosen. Vi står i rovfugle tårnet, meget stille og meget længe og ser ingenting..... Pludselig kommer der en kvinde med sin datter i hånden. De er klædt i sommerkjoler, bare ben og sandaler. De var lige på en lille aftentur, sagde de. Pludselig stod der en stor elg foran os og vi vidste ikke om vi skulle løbe, gemme os eller stå stille. Så stod vi der med alt vores" professionelle " udstyr, som tilsyneladende er helt overflødige hvis du vil se en elg i Lille Vildmose......

Lille Vildmose

Indsendt af Grith Wierdsma

Det er et sted der giver alt til sanserne.... hvad enten du er 1 eller 100 år. Det er stedet hvor du er alene, eller sammen med andre,får den ene natur oplevelse efter den anden. Glem endelig ikke turen dertil, eller skulle jeg skrive turerne dertil.... de byder nemlig også på natur oplevelser.

Elgenes land

Indsendt af Malene Lassen

Enestående natur. Mulighed for at se elge, rådyr og krondyr. Og et fantastisk fugleliv. Der er et fint center hvor man kan starte dagen med lidt inspiration. Der bliver også afholdt tur rundt i området, enten i egen bil eller med bus, det er absolut også værd at prøve, da der er mange gode guider med der ved en masse om området.

“Naturperle”

Indsendt af Asbjørn Berg Jensen

Lille Vildmose er ikke “bare” et smukt naturområde, det er en “Naturperle”. De oplevelser der strømmer mod en fra alle retninger er så betagende, at jeg af og til glemmer at trykke af på kameraet. Har man øjnene åbne ser man først den smukke natur med alt lige fra, den smukke men kødædende Soldug, farverige sommerfugle, et meget rigt fugleliv, Glente, Musvåge, Kongeørn, Havørn, traner, Skestork og ikke mindst Rådyr, kronhjort og Elge. Veje og stier og fugletårne gør det let at færdes der og få gode oplevelser, både sommer og vinter. Lille Vildmose et sted vi alle må værne om, da det jo også er et gavnligt område for den globale opvarmning fordi, mosen er én stor co2 svamp. 👍🏻

WHAT! Siger rørdrum sådan?

Indsendt af Gustav Urth

Med mine kun 18 år, er jeg usædvanligt nok fuglenørd... Jeg vidste udemærket godt hvordan en rørdrum sagde, men havde ALDRIG hørt det før, alle de kloge hoveder havde fortalt, det var som at puste ned i en flaske. Jeg kommer gående i mosen ved udkikstårnet, og lige pludselig. Pusten i en flaske, kan ikke beskrive denne fuldstændig, vandvitige, hjerteskærende, humoristiske, tankevækkende, videnskabelige følelse, som man OFTE har når man går i mosen..... Jeg bor selv i Hjørring, og køre med glæde til lille vildmose, for at opleve alle de fantastiske,skabninger, ja bare henrettelse oplevelser, der sætter sig i sjælen... fuldstændig lækkert naturområde, som skal nævnes som det bedste nogensinde i dansk natur. Og derfor for den min stemme..

Mor og søn

Indsendt af Dorthe Holm

Var helt alene på udsigtspladsen i Portlandsmosen, da jeg hørte noget brumme i krattet på den modsatte side af vandet. Hørte jeg rigitigt? Jeg trak næsten ikke vejret, sad bare musestille i solskinnet og ventede. Så kom en stor elg ko frem og senere hendes store kalv. De drak vand, spiste grene og grønt, og krydsede derefter vandet i gravekanalen, mens kalven brummede meget efter koen. Jeg troede jeg var alene, og blev næsten forskrækket da jeg opdagede andre mennesker havde sneget sig lydløst ind på mig (griner). Jeg var helt afgjort 100% opslugt af de store elge og naturen, og det er lige det Vildmosen gør ved mig, lader mig opsluge af "DET VILDE". Jeg kan se det på de flestes ansigter, derude, at her er der noget at dele, helt uden at sige en masse ord højt. Helt i tavshed kan mange på samme sted, virkelig høre naturen tale.

Vild natur

Indsendt af Gitte Holm

Lille Vildmose byder på noget af Danmarks vildeste natur. Den er en af Danmarks største fredninger og har plankestier, fugletårne, det største højmoseareal inden for løvskovsbæltet i Nordeuropa med tørvelag på op til 5 meters tykkelse, hvilket gør den helt unik i DK. Den har DK's ældste stamme af krondyr, vildsvin og ikke mindst elge. Derfor er Lille Vildmose særlig vigtig at få med i Naturkanonen.

Mulvarp spiser frø

Indsendt af Tina

Jeg kommer meget i mosen for at nyde naturen og alle de fantastiske dyr men en af de mest specielle oplevelse jeg har haft der ude var nok da en mulvarp var ved at spise en frø :) ikke noget man oplevet hverdag :)

Klassetur

Indsendt af Helle Toft Petersen

På mellemtrinnet ved vi nu en masse om Elgen, hjorte, vildsvin og mange andre dyr. Tak for god aktiv undervisning. Eleverne var aktive m løb, quiz, røre/føle og læring m mange sanser. Vi er heldige at bo tæt på lille Vildmose og sikke en unik natur. Vi var heldige at skoletjenesten havde plads til os. Tak for glade børn og en fed oplevelse.

Fugleliv på Birkesø.

Indsendt af Kjeld Rasmussen Ildtornvej 9 9280 Storvorde

De ture jeg har haft til Birkesø, har altid givet fantastiske oplevelser. Der er nye fugle i området hvergang jeg er på tur til Lille vildmose. Et rigt godt sted til en hyggelig familie dag med madpakke og kaffe.

Kongeørne

Indsendt af Thorkild Lund

Kongeørnene er et markant indslag i naturen i Lille Vildmose. Enkelte gange har jeg se dem slå et bytte, bl. a. harer, men ellers ser man dem mest svæve majestætisk over området. Når ørnene markerer territorium, foretager de det man kalder guirlandeflugt. Med halvt foldede vinger styrtdykker de, for så at bremse op, glide hurtigt op og tilbage og så gentage igen og igen.

Safari

Indsendt af Hanne Jensen

En tur i Vildmosen må være som at tage på safari. Vi lister rundt i vores bil, og spejder ud af vinduerne. Spændingen stiger. Hvad mon vi får at se i dag? Traner? Rørdrum? Elge? Krondyr? Blåhals? Skestork? Tja nogle gange lykkes det, hvis vi er tålmodige nok, at se nogle af dyrene. Andre gange glædes vi bare over den fantastiske natur, og de små ting som eksempelvis blærerod, firben, soldug.

Hygge

Indsendt af Britt ladefoged

Gennem årene er vi ofte kommet i mosen. I vores gamle Bedford campingbus medbringende madpakker holdt vi mange hyggeture sammen med vores børn. Vi overnattede aldrig da vi altid skulle hjem til aften fordi vi havde dyr der skulle passes.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif