Der vises 23/23

Nyeste oplevelser

Kattegat når det er smukkest

Indsendt af Verner Stein

Jernhatten ligger ved Hundested med udsigt over Kategat mod Hjelm og Marsk Stiges sørøverrede. Nyd en fantastisk spadseres du henover Jernhatten og nyd eventuelt udsigten fra Ebeltoft Gårdbryggeri bagefter.

Mit hemmelige sted

Indsendt af Astrid Egekvist

Kilden til oplevelse, ro, velvære - og naturligvis en tår vand - ligger godt gemt i Kildeslugten dybt inde i Mols Bjerge. Ikke langt fra kilden ligger Lille Strandkær - Ellen Dahls og Karen Blixens sommerhus. Inde i huset forestiller jeg mig, at "Karen Blixen og Soya ligger på kommoden, mens kloden drejer stille rundt." Ka´ det blive bedre ?

Danmarks Midtpunkt i Mols Bjerge.

Indsendt af Mads Bærentzen

På Djursland ligger Mols. Mols er hovedlandet. Se blot på kortet, så finder du: Skødshoved, Hundshoved, Kelds hoved, Mols hoved og Bogens hoved. I Mols Bjerge ligger Danmarks midtpunkt på toppen af Agri Bavnehøj - 137 m. over havet. Men der er også andre fine udsigter: Tre Høje og Jernhatten - selv om de ikke er helt så høje. På Mols bor de kloge molboer, der er så kendte for deres vise gerninger og tapre bedrifter, at de fået deres helt egne historier. Tager molboer en sjælden gang fejl, kan de altid søge til Herrens Mark - her får de tilgivelse for alt...

Jernhatten

Indsendt af Iben thuesen

Jernhatten. Vores faste udflugtssted. Her er det hele. Bakker, skov og strand. Fantastisk er udsigten og spændende for børn med den vilde troldeskov. Anstrengende med den lange trappe fra havet og op til toppen. Og hvis man er heldig ser man en sæl eller to.

Jernhatten i det blå ocean

Indsendt af Agnethe Liboriussen

Hvordan kan man beskrive det ubeskrivelige? De dage,hvor man har stået på Hatten og set solen skinne i det dybe blå hav. Set ud over havet og tænkt tanker. Ladet sine børn løbe op og ned ad trapperne, der er utællelige, ligesom solstrejfene i det blå blå hav. Træerne. De kroge gamle troldetræer, der bøjer sig og strækker sig med deres krøllede grene. Altid er man gået derfra med en oplevelse ud over det sædvanlige, og det er uanset vejr og vind.

Sæt den ene fod foran den anden....

Indsendt af Karen V. Gerhard Jensen

Mols Bjerge, Jernhatten, ja hele Syddjurs byder på et ganske særligt landskab. Morænebakkerne, de dybe slugter og dødishuller vidner om en dramatisk og vild fortid. Samtidig hviler der en ro over det bølgende og bakkede landskab, som forplanter sig til enhver, som kommer på besøg og en livslang kærlighed til området kan begynde. De store oplevelser med spektakulære udsigter over land og hav veksler med nærstudier af små bitte insekter, stor variation i floraen og et rigt fugleliv. De vilde Exmoor ponyer falder smukt ind i bakkerne - det er ret eventyrligt og til glæde for store og for små hele året rundt. Bare prøv det.... Sæt den ene fod foran den anden, så kommer det hele til dig.

Et smukt istidslandskab

Indsendt af Nicole Wolter

Fra Jernhatten, Trehøje, Agri Bavnehøj og Stabelhøjene er udsigterne 230 graders forkælelse med kig helt til Aarhus (og Sjællands Odde i klart vejr). Istidslandskabet ligger bugtende neden for højene med markante istidshuller, hvor blokke af is har ligget og smeltet og lavet deres aftryk i landskabet.

Naturoplevelser af de helt store

Indsendt af Jan Brik Hansen

Med de etablerede naturstier gennem Nationalparken Molsbjerge får man et unikt naturoplevelse i et istidslandskab der ikke findes andre steder. Noget der skal opleves. Jeg kan ikke få nok af at vandre/løbe rundt i disse bakker.

Tinghulen og Trehøje

Indsendt af Helene Birk

Tinghulen og Trehøje er mine yndlingssteder i Mols Bjerge. Da jeg var barn tog min familie jævnligt til Tinghulen på Vandreture med picnic kurve. For mig er stedet helt magisk og en naturoplevelse med en masse hustorier.

Tinghulen og Trehøje

Indsendt af Helene Birk

Tinghulen og Trehøje er mine yndlingssteder i Mols Bjerge. Da jeg var barn tog min familie jævnligt til Tinghulen på Vandreture med picnic kurve. For mig er stedet helt magisk og en naturoplevelse med en masse hustorier. Billederne er inde i mit hoved . Stedet betyder meget for mig

Lad børnene løbe frit.

Indsendt af Mikkel Eeg

Vi kan køre lige ind i denne vildmark, og lukke børnene ud.

Trehøje-lys

Indsendt af Sofie Saxtoft Højlund

Når sensommersolen farver landskabet lyserødt og tæpper af lyng ligger spredt over bakkerne. Når bronzealderhøjene står som tre silhuetter på en baggrund af himmel og hav. Når jeg går mellem får og krøllede krat af brombær og ene og tænker på alle dem, der gennem tusinder af år har vandret netop her. Når jeg får følge af en hysterisk lærke eller ser glenten svæve majestætisk over de højryggede agre. Så mærker jeg en ro, en forunderlig følelse af forbundethed som ikke rigtig lader sig indfange af ord. Men den mærkes helt ind i knoglerne.

300 graders havudsigt

Indsendt af Mikkel Lund

Mols er en kæmpemæssig naturlegeplads, med en helt enorm variation, historiske vingesus og ikke mindst imponerende udsigtspunkter: fra Jernhatten og Ebeltoft Gaardbryggeri til fyret på Hjelm, fra Kalø Slotsruin med Aarhus på den ene side og bjergene på den anden - og ikke mindst de 300 graders uforstyrrede havudsigt fra Trehøje ved Fuglsø, som er mit personlige soft- og sweetspot. Deroppe på toppen står tiden helt stille, mens vinden suser og Fregatten Jylland længes ud på bølgerne igen.

Mit barndomsland og retur

Indsendt af Gudrun Fransen

Jernhatten er et fortryllende sted både på land og ved vand. Her findes sæler, du kan være heldig at se dem hvile ude på Blak. En stor sten, som ligger i vandet nedenfor. Tjek myten og oplev troldetræerne på vej og og ned fra Jernhatten. Læs mindestenen for Tage, som reddede skibbrudene sømænd. Han boede på Havmøllen , som er ved at blive restaureret og få liv igen. Nå tilbage til sælerne - en badedag i år oplevede vi pludelig en, der lå og rullede i bølgerne få meter fra min søn. De havde det vist lige morsomt. Vi nyder havet så tit vi kan året rundt nedsunket som havfruer, når det da er nogenlunde roligt. Jeg er så priviligeret at have udsigt til Jernhatten morgen og eftermiddag til og fra arbejde. Udsigten kan med fordel nydes fra Ebeltoft Gaardbryggeri - hindbærbrus og sommerdrømme er velfortjent, men bestig Jernhatten først.

Balsam for sjælen.

Indsendt af Jane J Jørgensen

Vand, skov, bakker, himmel, dyr, svampe, planter i smuk rolig og også vild variation, det går lige i hjertekulen og efterlader en i fantastisk humør, Mols Bjerge er balsam for sjælen. Har haft og har så mange gode oplevelser, med venner, familie og alene.

Ro i sjælen

Indsendt af Rita Bak Thorup

Om jeg går tur ved Jernhatten eller jeg er i Mols bjerge, kommer jeg hjem med en dejlig ro. Ro i sjælen ro i kroppen og føler mig meget beriget. Udsigt udsigt udsigt naturen er stor og vi skal passe usigeligt meget på den. Huske at vise den til vores børnebørn og fortælle at de gode historier når vi er der.

Ligesom en troldeskov

Indsendt af Ruth Nygaard

At gå op til Jernhatten er som at komme op til en lille troldeskov med gamle lave krogede bøgetræer fra fordums tid. Man bevæger sig ud og ind i skoven, op og ned over rødder og stigninger og fald. Ind i mellem dukker Kattegat op på din højre side, i glimt og en enkelt gang med fuldt udsyn. Man kan Kure ned af en stejl skrænt til stranden, eller gå videre gennem vildnisset af tjørn og slåen til den Nordre ende og gå strandlangs tilbage til parkeringspladsen. Tag morgenkaffen og de smurte rundstykke med og sæt dig på en sten på stranden og nyd bølgernes klukken solen, synet af Hjelm og de mange fine strandkål. UMM siger jeg bare

Mols Bjerge - et Istids- og Kulturlandskab.

Indsendt af Poul Erik Bærentzen

Istiden skabte landskabet - befolkningen gennem tiden brugte og omformede landskabet: ryddede skoven - dyrkede jorden, selvom det kneb med frugtbarheden. Opgav dyrkningen - plantede i stedet plantagerne - ryddede en del af dem igen, så det nu ligger som Overdrev mellem bakkerne, dødissøerne, moserne og resterne af den oprindelige skov. En fantastisk historie, hvor det hele kan opleves endnu sammen med landsbyer, sommerhuse og hav med bugter og vige - tænk hvilken oplevelse fra en ballon....

Drage-jagt og modige Dråbitter

Indsendt af Anna-Klara Knoblauch

Naturbørnehavens årlige udflugt, hvor børnene skal bekæmpe dragen ( i år den onde drage der smider plastik i naturen). Udstyret med sværd, sandhedskapper og stjernebånd besteg børnene Jernhatten, men dragen var svømmet bort da den hørte børnene. Har også været til Svogers bryllup ved Jernhatten

Jernhatten

Indsendt af nina bjarup vetter

En magisk rejse gennem troldeskoven til toppen af Jernhatten og 360 graders udsigt. Stik øst ligger eventyrøen Hjelm og glimter i Kattegat med mere end 150 forskellige fuglearter. Mod nord en uberørt kyststrækning så langt øjet rækker mod Rugaards skove. I Kattegats reneste vande springer både marsvin og havørred. What's not to like. Kom selv og se.

Jernhatten

Indsendt af Sidse Lindberg

Et skønt sted med troldetræer, blå anemoner og en fantastisk udsigt ud over Kattegats blå hav til øen Hjelm og til Djurslands kyster. Virkeligt flot sted, som ikke fortjener, at forurenende havbrug skal ødelægge både udsigt og vandkvalitet.

Jernhatten

Indsendt af Allan Tannert

Et pragtfuldt sted at raste, efter en kajaktur fra Rugård Camping. Et kanon fiskested, der nødigt skal ødelægges fra diverse Havbrug . Istidslandskabet er jo unikt. Nyder landskabet omkring, når man kommer fra den flade Lammefjord på Sjælland.

På tur med børnebørn.

Indsendt af Kirsten Birkedal

Vi startede med at gå og løbe gennem troldeskoven med de smalle stier og krogede grene. Forundringen hos børnene var stor, da vi nåede toppen og de kunne se havet folde sig ud. Køerne gik på marken lige ved siden af og i kikkerten kunne de se skibe der sejlede langt ude på havet. Dessværre så vi ikke marsvin denne dag. Jeg fortalte eventyret om heksen der kaster stenen man selv i dag kan se, og som kaldes Blak den kaster hun efter trolden, der ikke vil have hende til kone. Så skal vi med af alle trapperne for at finde søpindsvin. En herlig dag med glade børn høj sol og fuld af søpindsvin. Jernhatten og hele østdjurslands kyst er mine favoritudflugtsmål.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif