Der vises 5/5

Nyeste oplevelser

De lyserøde klipper og Salomons Kapel

Indsendt af Marlon Cramers

Bornholm, bornholm, bornholm. Gående langs de lyserøde klipper, eller roende rundt om Hammerknuden kan jeg kun synge denne sang. Op og ned af klipperne, blandt får, kaniner og fugle og op og ned af østersøens dønninger rundt om Hammerodde Fyr. Både fra land og vandsiden er Hammerknude en storslået oplevelse, der mindes om middelalderen mens jeg kommer helt tilbage til nutiden, her og nu.

Norden i en maggiterning

Indsendt af Esben Ørberg

Hammerknuden er det eneste danske bjerg - omgivet af sø og hav næsten hele vejen rundt. Og hvilken knude! Stort set vild natur, som aldrig har kunnet bruges erhvervsmæssigt og derfor kun huser fyrtårne og de gamle personalebygninger. Resten af den enorme, næsten 200 hektar store rundklippe af granit, ligger tilgængelig for enhver, især dem, der vover sig ud på den to timer lange tur fra de bløde klitter i Sandvig over den 700 år gamle kirkeruin Salomons Kapel, op over toppen til Sibirien med svimlende udsyn over Opalsøen, Hammersøen over mod Hammershus. Ingen har nogensinde fortrudt en tur på Hammerknuden, uanset om det er i bidende vestenvind op over fugle-fjeldene eller i lun sol på den blide østside ned mod Sandvig. Hammerknuden er både rå, voldsom og samtidig indbydende og eventyrlig som intet andet sted i Danmark. Man tror det er løgn, at Danmark besidder denne knold af det nordiske klippelandskab!

Diversitet er nøgleordet

Indsendt af Helle Ibsen

Gåturen over hammerknuden er en fantastisk tur, hvor man kommer igennem mange forskellige slags landskaber. Nogle af de oplevelser man får i de forskellige landskaber er dyb fascination af, at naturen kan forme sig så grotesk råt og så ualmindeligt smukt på samme tid kan give én indre ro og eventyrlyst. At gå hammeren rundt er en af de bedste naturoplevelser jeg har haft i Dk.

Hammeren som Naturnationalpark

Indsendt af Aage Hansen

Hammeren bør ikke kun være med på Danmarks Naturkanon men også være Naturnationalpark. Bornholm har en anderledes natur end resten af Danmark. Der findes naturtyper, som det øvrige land ikke har, og øens isolation betyder, at en lang række arter ikke kan indvandre af sig selv. Derfor er der mange danske arter, som slet ikke findes på Bornholm – men også arter, som i Danmark kun findes her. Allernordligst hæver klippeknuden Hammeren (eller Hammerknuden) sig over landskabet – en rundklippe af granit med klippehede, græsland og skov. Det var engang en ø, og det kan man næsten fornemme endnu, hvor den 10 hektar store Hammersø skærer tværs over dele af øens nordspids og spejler de stejle klippesider. Se gerne beskrivelse og billeder fra Rune Engelbreth Larsens side her: http://danarige.dk/naturnationalpark-hammeren-slotslyngen/

Bare fantastisk

Indsendt af Pernille Tandrup

En gåtur Hammeren rundt byder på varieret landskab, først med udsigt over vandet, så ind i skov blandt får og til sidst ved søerne - og endda forbi fyret. Ganske enkelt varieret og smuk natur som var en dejlig oplevelse for hele familien.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif