Der vises 5/5

Nyeste oplevelser

Endnu en af de fantastiske dage.

Indsendt af René Deleuran Mølgaard Andersen

Jeg har oplevet mange ting ved Filsø, så det er svær at fremhæve noget frem for noget andet. Men her i foråret oplevede jeg noget som dog ikke sker så tit. Jeg ankom til Filsø ved solopgang med Langoddetårnet som destination. På vej der ud, startede det hele som en fantastisk morgen, fugle på vingerne, Krondyr på marken lige før tårnet. Der var lagt op til en super dag. Men ak. 4 timer i tårnet og der skete ikke en sk.. Jeg var egentlig på vej hjem, da jeg hørte gøgen sidde lige uden for tårnet. Den fik lidt opmærksomhed. Da jeg vendte mig om igen for at pakke sammen, kom denne Råbuk løbende fra øst og sprang lige i søen. Den passere de 15m vand, der er lige neden for tårnet, i fuld 4spring, ud i baljen, op igen ryste sig lidt og så videre. Så fra 4 lange timer med ingen ting til 10min med fuld action. det gør bare endnu engang man bliver bekræftet i at Filsø er ikke et sted man skal snakke om eller læse om. DEN SKAL OPLEVES ingen ved hvad dagen byder

På vandretur til badehotellet

Indsendt af Mette

En smuk sommerdag i forsommeren vandrede vi fra Vrøgum til Henne Mølle Å. Det var faktisk året før Filsø blev genopfyldt. Vi sneg os ud på den store flade, lagde os i en grøftekant og tænkte på, at den snart ville være dækket af en enorm vandflade, og hvordan det mon ville føles. Vandet kom, og nu er vandreturen blevet endnu smukkere. Fra Vrøgum går man fra Ballonparken gennem plantagen, så langt mod vest, man kan. Det er godt otte kilometer, hvor man ikke møder et menneske. Til gengæld løber både rådyr og krondyr over stierne, mens man vandrer, og havørnen svæver højt over skoven. Fra Kærgård følger man egekrattet og Filsøs bred mod nord. Det føltes som en gevinst uden lige at nå frem til P.H.'s smukke badehotel og indlogere sig til en stille seng, et havbad og en fantastisk middag!

En fantastisk dag med oplagt naturvejleder

Indsendt af Gunner Poulsen

Jeg havde inviteret min mor på tur rundt om Filsø på en af Merete Vigens offentlige ture. Vi startede på et højt udsigtspunkt med parkeringsplads, hvor vi først snakkede om heden og trævækst og rydning. Derefter var det i bilerne og ned til Filsøgård og ud af dæmningen. Derfra har man et fantastisk overblik og man føles sig som centrum af hele herligheden. Fugle overalt og sjove vandplanter, man ikke tit ser. Vi sluttede af ved fugletårnet i søens sydvestlige hjørne, med krondyr, kaffe og kærsanger - dejligt sted.

Fuldstændigt unik mulighed for naturoplevelser

Indsendt af Aino Gunstrup

Jeg er vokset op i området, og med meget naturinteresserede forældre har Filsø altid været et eller andet sted på radaren. Men først da Aage V. Jensen søsatte naturgenoprettelesprojektet derude gik det op for mig, hvor unik en mulighed, det giver alle interesserede. Tænk, at kunne følge fugle-, dyre- og plantelivets genkomst i området på lige så tæt hold, som man ønsker det! Her kan alle, stor som lille, være naturforsker og lære gennem at udforske.

Ingen tur til Blåvand uden en vandretur ved Filsø

Indsendt af Christa Brønd

Hver gang vi er i Blåvand bruger vi en dag ved Filsø, hvor vi går tur, kigger på fugle- og dyreliv. Børnene stiller tusind spørgsmål, kigger efter de dyr de kan se og leder efter dem, de mø nøjes med at læse om. Det er smukt, stille og meget stilfærdigt.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif