Der vises 9/9

Nyeste oplevelser

Fugle og klipper

Indsendt af Jacob Uno Pescettini

Helt derude kan man opleve ederfuglene ruge mellem klipperne. Et unikt syn da ingen rovdyr tager dem. Fuglene ligger overalt og man skal passe på ikke at træde på dem. Man kan glæde sig til æggene bliver klækket og yndige ællinger kommer frem.

Bastionen mod øst

Indsendt af Lillepeer petersen

Gennem flere århundrede, har vi frygtet den østlige skæbne, men øerne længst mod øst, har stået som et stolt forsvarsværk der den dag i dag. Viser styrke og dog også blidhed man kommet ikke bare lige forbi. Nå man nærmer sig øerne , ser det ud som man er på vej til en eventyr ø

Ren afslapning

Indsendt af Helle

Et fantastisk sted til ferie eller en forlænget weekend som vi gerne nyder et par gange i løbet sommeren - hvor der er alle muligheder for at komme helt ned i gear mens vi nyder den fantastiske natur og de dejlige øboer

Et fantastisk sted I Østersøen

Indsendt af Thomas Schroll Kristensen

Jeg har den store fornøjelse at besøge Christiansø hveranden uge med overnatning, grundet en arbejdsopgave - og hvilken oplevelse! Det er en helt unik oplevelse med et helt fantastisk folkefærd. Jeg har minder for livet og mange flere i vente. Jeg kan varmt anbefale alle til at besøge dette fantastiske sted.

Skønne feriedage på Christiansø

Indsendt af Bente Maimann

Vi er så heldige at have en hytte på Christiansø, som flittigt bliver brugt af hele familien fra maj til september, hvor hytten lukkes ned for vinteren. Det skønneste sted er udsigten fra hytten og haven ud over vandet og ind mod Bornholm. Her slappes af under det store træ til fuglenes kvisten, mågernes skrig og raslende blade. Er man stresset er det en Lise at komme til øen, møde de fastboende, hytteboerne og alle andre, der er på ferie - og høre hvad der er sket siden sidste år. Hvis man kan være forelsket i en ø, så er jeg forelsket i Christiansø.

Det perfekte sted

Indsendt af Preben Kruse Rasmussen

At møde såvel natur som befolkningen på øen er en unik medicin for unge mennesker. Er på øerne hvert år med et hold feriedrenge som kommer fra socialt belastede hjem i København. Og efter opholdet på øerne mod øst erkender de unge mennesker at det har været en super stor oplevelse at møde øens befolkning, at se den smukke natur og mærke den afslappede stemning som der nu engang hersker på disse øer. Turen til øerne varer 29 timer og giver de unge en oplevelse for livet - en oplevelse i at komme tæt på natur, hinanden og øens befolkning. Og samtidig har vi mulighed for at komme tæt ind på livet af dem grundet de særlige folhold som hersker på øerne. Ved evaluering af drengenes 16 dages ophold på Bornholm får turen til Ertholmene altid topkarakter grundet deres kontakt til lokalbefolkningen og de få unge på øerne som de udveksler oplevelser med og ikke at forglemme den super smukke natur. Det er deres oplevelser af øerne mod øst og bestemt også mine. Mit hjerte ligger på Ertholmene. For det de er og det de gør. NB: Kan sagtens sende flere foto og beklager beskæring af foto men de optagne foto er optaget i max kvalitet og fylder derved meget.

Ertholmene et eventyrland

Indsendt af Kim Kettner

Lige fra man lægger fra kaj i Gudhjem og sætter kursen mod øst er man betaget af naturen og kræfterne bag. Mødet med ertholmene er altid mødet med ro og fascination over at dette sted er en del af det danske rige. Fascinerende naturoplevelser og mulighed for at komme ned i puls og væk fra hverdagens til tider stressende miljø. Ertholmene Danmarks bedste stressmentor.

Få en unik bid af Danmark - især som campist

Indsendt af maiken lyster

Vi elsker at komme på Ertholmene! Det er det skønneste sted i Danmark. Vi har ofte haft telt med og været der 3-4 dage i træk på den hyggelige campingplads. Magien, der opstår når den sidste båd er rejst tilbage til Bornholm, er uforlignelig. Det er eksotisk og storslået til trods for sin ringe størrelse.

En unik naturperle midt i Østersøen

Indsendt af Grete Sonne

Danmarks østligste punkt har gennem hele mit liv budt på de mest unikke naturoplevelser oplevelser i DK fx inden for fugle- og ringmærkningsobs. Også øernes historie og kultur er yderst interessant og vigtig at værne om - også for andre end mig ... min farfar roede post fra Svaneke til Christiansø og senere min onkel Peter! Foto: En kold og blæsende tidlig morgen i september tømmes nettene for fuglekonger.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif