Der vises 81/81

Nyeste oplevelser

Anderledes oplevelse

Indsendt af Bettina Giversen

Vi var der sidste år og aldrig glemt det😊 vil meget gerne tilbage specielt op til jul. Faktisk ved at arrangere en tur derned med mine kollegaer, vil vi så gerne. Vil glæde mig til gløgg og æbleskiver i grotterne .

gennem hele mit liv

Indsendt af AllanC

Enestående rammer, man fornemmer næsten Jens Langkniv alt fra violinkoncerter, over osteopbevaring, til enestående natur- og kulturhistorie, fra en svunden tid, hvor DK kunne bryste sig af minedrift!! Samt ikke at forglemme de enestående flagermus!

Hygge med børnebørn

Indsendt af Yvonne kristiansen

Vi har havde en dejlig dag med hygge og mange gode oplevelser 🦇 Vi glæder os meget til vi igen skal der over til 🎃 og andre af deres dejlig oplevelser de har for både børn og voksne Kan anbefale at købe et års kort til grupperne 🦇 Da en gang om året er alt for lidt med de mange ting der er i kalkgrupperne

Noget helt særligt

Indsendt af Jette

Et område der rummer en masse historie, mystik, gode fortællinger og interessante sagn. Hvem kender ikke historien om Jens Langkniv, der tog fra de rige og gav til de få. Var for år tilbage til en acapella koncert i kalkgruberne. En flot og meget anderledes koncert, da akustikken er noget for sig.

Barndomsminder

Indsendt af Lotte

Her er vi kommet der flere gange som børn. Elskede at se osten blive lagret dernede, gå ned i jens langknvis hule med sterinlys- vi har også gået turen igennem skoven mellem gruberne - fantastisk natur. Stedet er unikt i Danmark og et besøg værd! Jeg glæder mig mig enorm til at tage mine børn med dertil! Jeg har desværre ikke noget billede tilgængeligt derfra, kun dem for mit indre øje, men de minder vækker et smil hos mig!

Event

Indsendt af Jytte Tinggaard

Jeg har været til geo event i Daugbjerg Kalkgrupper det var spænende at gå i de små gang der var bare ikke så mange flagermus der den gang. Der er også en god natur uden for hvor vi gik en tur i skoven og så de forskellige stor huller der er

Smuk natur på en anden måde.

Indsendt af Gitte Jade Overgaard

Vi bor i Mønsted og er meget glade for gruberne. Der er aktiviteter for alle. Både dem, der er til løb og de, der sidder i kørestol. Renoveringen er gjort i harmoni med området og er smuk og innovativ. Min personlige glæde er når alle anemonerne springer ud. Så er det forår.

Spændende oplevelser for børn

Indsendt af Lone

Min søn bruger masser af timer i gruberne og i bakkerne omkring. Toget er et kæmpe hit. Det er en stor oplevelse for både børn og voksne. Kalkværket der ligger i forlængelse af gruberne er også et besøg værd især for dem som godt kan lide at kravle og være nysgerrig på gammelt håndværk. Har man mod på det kan man kravle højt op, så man kan se området oppe fra. Det er helt sikkert et besøg værd for både børn og voksne.

For hele familien

Indsendt af Jeppe

Et super sted for hele familien. Muligheder for at spise medbragt mad på opsatte bænke eller i en gammel togvogn. Du kan selv vælge om du vil gå eller køre til og fra minen. Begge dele er en god oplevelse.

Kalkmineløbet

Indsendt af Regitse Jakobsen

Jeg har løbet Kalkmineløbet to år i træk. Det er en helt fantastisk oplevelse. Man løber i den smukkeste natur, på små snoede stier, blandt gamle krogede træer og så kommer man ned i både Mønsted og Daugbjerg kalkgrubber. Begge steder er fantastiske, men meget forskellige.

No mobile

Indsendt af Mogens Laursen

Daugbjerg kalkgruber , et fristed for os der var børn for 40 år siden. Sikke en ramme om eventyret, Jens Langkniv og præstens kone osv, jo jo vi var med. Ingen fattede mistanke når vi lige skulle låne en garnnøgle ,for at udforske de skjulte gangene. Nøj nogle ture vi havde. Billeder er der langt imellem ,det var jo lidt Før mobilen. Men de ægte rammer er der endnu

Daugbjerg kalkgruber

Indsendt af Anette Petersen

Det er en spændende oplevelse at gå i de gange Der er også en rigtig god historie om Jens langkniv Har været der flere gange og hvergang er en ny oplevelse Var der til en halloween og hvis man er til uhygge så skal dette opleves for det var mere end uhyggeligt Og levende flagermus GYS

Mønsted og Daugbjerg kalkgruber

Indsendt af Jakob Vestergaard

Super område - virkelig et besøg værd. Meget fascinerende hvordan man arbejdede i kalkgruberne. Er man heldig kan man opleve flagermus i gruberne - ellers er der bare en helt speciel atmosfære når man træder ind i de mørke gange 🤪

Halloween eller ej. Lidt uhyggeligt er der under jorden

Indsendt af Mona Jensen

En meget spændende oplevelse at besøge Mønsted Kalkgruber. De har en utrolig fascinerende historie. Turen ned i grotterne er rigtig smuk. Børnene synes om det lidt uhyggelige og synes det er så spændende at have lommelygter med. Har man ikke oplevet Halloween i Gruberne kan det anbefales. Det er så uhyggeligt og flot. Mona

Stilhed i dybet

Indsendt af Frank Mikkelsen

At sidde inde i minerne helt alene, midt i januar, hvor frosten bider i kinderne udenfor, og nyde de 8 plus grader, nyde stilheden, kun afbrudt af en sagte “dryp” når regnvandet er trukket igennem den tykke jord og kalklag, og afgiver en vanddråbe i de underjordiske søer.

Indsendt af Henry Jensen

Et fantastisk sted.

En dag under jorden

Indsendt af Tina Repsholt

En gruppe og jeg var på besøg i gruberne, en dag hvor der også var en fotoshoot for osten fra kalkgruberne. Vi var stand inn, og skulle være om ostebord, med levende lys, ned til søen, skøn mundharpe uskik endda. En dejlig oplevelse at se og fornemme den rå atmosfære. Heldige os så flagermus, smukke søer og flotte kalkformationer.

Fantastisk

Indsendt af Kirsten Isaksen Frandsen

Helt fantastisk sted. Så flot. Når man går en dejlig tur inde i kalkminerne er der en helt speciel atmosfære. Til kalkmineløbet er der hygge, løb og en helt fantastisk stemning. Selvom man ikke selv er løber er der masser af hygge og samvær.

Fantastisk hyggeligt og spændende familie tur.

Indsendt af May-britt Højgaard Pedersen

Mine børn og jeg har haft fornøjelsen af at have været i kalkgrubberne. Der var så flot en natur udenfor kalkgrubberne, og det er en fantastisk oplevelse, at komme ind i grubberne. Samtidig med at det er rigtig spændende, at hører de forskellige historier. Man rører fortidens vingesus, når man står inde midt i de store rum i grupperne, og ser på alle gangene rundt om. Store som små gange. Så står man der, og tænker på hvordan de mennesker har kunnet lave det med deres små hakker, og kun belyst af flamen fra det lille lys de har haft med ind. Dyb respekt for det kæmpe arbejde de lavede. Og nu ikke forglemme flagermusene. At se når de kommer ind i store grupper med flere tusinde flagermus der kommer susende forbi. Virkelig en fantastisk tur med familien.

Naturperle

Indsendt af Anne Grethe Sørensen

Begge miner er steder jeg har besøgt meget gennem min opvækst og steder jeg har taget mine børn og udenlandske gæster. Vi elsker minerne og den meget smukke natur. Det er et "must" at køre til skovene ved Daugbjerg for at nye anemonerne hvert forår.

Noget for alle

Indsendt af Jesper Østergaard

Er du til storslåede rum af katedralstørrelse er det Mønsted Kalkgruber du skal besøge. Hvis du hellere vil bukke dig og udforske nogle mindre underjordiske huler er det Daugbjerg Kalkgruber du skal til. Besøg dem begge, det kan anbefales 👍

Absolut et besøg værd

Indsendt af Dorte Kamp Bennedsgaard

Daugbjerg og Mønsted kalkgruber er bestemt et besøg værd. I det smukkeste natur kan man begive sig tilbage i tiden og høre fortællinger om Jens Lankniv, man kan se flagermus i de dybe gange, nyde rødvin og ost i dybet. Begge gruber har sin charme hvor de lange gange fortæller historier. Halloween har de sidste år budt på uhygge i Daugbjerg - helt bestemt en anderledes oplevelse for alle. Hvert år arrangeres der motionsløb hvor løbet strækker sig fra Mønsted til Daugbjerg igennem skoven ind i gruberne mens musikken spiller og der heppes. Har man ikke besøgt stedet så sæt den på listen af oplevelser.

Et mekka for historie intresserede

Indsendt af Jackie June

Har du en lille historiker gemt i maven er det et must at komme forbi. Personalet er virkelig gode til at fortælle og der er oplysninger i massevis hele vejen rundt. Vi kommer igen og igen. Stedet er fantastisk for både børn og voksne - og så er der gode adgangsveje for kørestole og el-scootere hvis man er gangbesværet!

Familioplevelse

Indsendt af Henriette

Holdt datterens fødselsdag der ude virkelig hyggelig og god kaffe og mad i cafeteriet børnene syntes det var helt vild at skulle finde poster og svare på spørgsmål kan anbefales som familie tur kæreste tur mm

Flagre muse

Indsendt af bjarne andersen

Flagermusene hænger i massevis, og venter på mørket. Snart skal alle musene flagre ud i mørket for at æde. Livet skal jo leves videre. Snart er det vinter og vi flagrer ikke mere men er gået i vinterhi.

Ny oplevelse hver gang

Indsendt af Tine Jeppesen

Jeg er opvokset i området, hvor gruberne ligger, og de er besøgt flere gange, end jeg kan tælle på 2 hænder. Hver gang er der noget nyt, et nyt indtryk, flere flagermus, en anden duft, eller noget helt andet. Gruberne er så specielle og så unik en naturoplevelse, noget som alle bør se og opleve.

Her fornemmer du stemningen

Indsendt af Kate Gundelund Nielsen

Daugbjerg kalkgrube har helt klart mit hjerte. Jeg er kommet der meget som barn og i dag tager jeg mine egne børn med. Komme ned og fornemme stemningen, tag et stearinlys og begive sig ned i "kælderen", det giver sommerfugle i maven hvis man har læst nogle af de flotte og informative plancher forinden. I Daugbjerg kan man fornemme sagn og historier i små gange og i Mønsted har de lavet det muligt for alle at komme rundt. Kan kun anbefale at tage en tur under jorden hvis I er i området.

Spændende og tilgængelig

Indsendt af Dorthe Kristensen

Er imponeret over tilgængeligheden i Mønsted Kalkgruber. Dejligt at der er tænkt på det. Begge kalkgruber er ofte besøgt gennem mange år. Et godt sted at invitere gæster med til (bor i lokalområdet). Har haft bl.a. haft hyggelige oplevelser i forbindelse med diverse klasse- og julearrangementer.

Altid elsket

Indsendt af Lene Højris Jensen

Som barn kom jeg der tit, med skolen eller min familie. Daugbjerg kalkgruber var spændende og skræmmende på samme tid og når Johanne fortalte historier om Jens Langkniv og lange Magrethe i den inderste grotte, løb det koldt ned ad ryggen på os børn. På den fede måde! Mønsted var spektakulær og imponerende. Og lugtede lidt af ost😂 Som voksen har jeg haft mine børn med i gruberne af flere omgange, og hver gang er der nye fantastiske oplevelser som de snakker om i flere uger efter. Mit absolutte farvoritsted,vselv om jeg nu ikke længere bor lige om hjørnet❤️

Så hyggeligt

Indsendt af Maibritt lieding Bech

Min stemme går helt klart til disse kalkgrubber. dejlig og spændende tur med familien og en stor oplevelse for både store og små.. og dertil hører lugten af ost i Mønsted 🧀🧀 fra deres lagrings rum.

Helt specielt

Indsendt af Tina Søvsø

Min morfar passede haven ved den gamle privatbolig, så jeg har altid kendt stedet. Jeg synes det er helt specielt, har aldrig fundet noget der ligner. Synes det er så dejligt at det nu er blevet renoveret og lavet handicapvenligt

Eventyrligt

Indsendt af Susan Nørgaard Støyer

Her et af de få steder i Danmark, hvor vi kan få en underjordisk autentisk naturoplevelse. I vores lille grønne, venlige og stort set flade land, møder vi her det modsatte: sten, klipper, kølige grotter og fugtige dybe minegange, farlige og truende og hjemsted for fantasi, men også stilhed, lyset og historiens vingesus, båret af tusindvis af flagermus...

Must see every time in Denmark

Indsendt af Yvonne Dennis

I am from the US and have been to Denmark 6 times in the last 3 years. Every time I go back to visit this spot. The nature is wonderful to go on the trails and see different wild life. Our slugs are tiny compared to yours and the berries are larger too. I love the mine and the bats. The bats are so healthy there. You can enjoy being around them with out having worries of rabies like it the US. I love the way they share this area with the community. They can just come and walk, run or bike the trails. We were always felt welcome when we came here. Words are not enough to really tell you how we feel about this place.

Super oplevelse

Indsendt af Susanne Leth

Et dejligt sted med skønne oplevelser. Er kommet der flere gange både i forbindelse med det årlige Kalkmineløb, men også for at opleve de fantastiske minegange og den skønne natur. Efter den flotte istandsættelse er det nemt at komme rundt på området ad de nyanlagte stier eller tage en tur ned i gruberne med toget.

Skøn tur

Indsendt af Julie Jørgensen

Skøn udflugt med familien i dejlige omgivelser. Der er simpelthen så smukt i gruberne. Der er massere forskellige ting at se, og det er noget helt specielt, som man ikke kan se andre steder. Vi har besøgt stedet mange gange, da det stadig er smukt og interessant at komme på besøg gang efter gang. Der er altid noget nyt at udforske

Det var en dejlig tur

Indsendt af jakob lukten eriksen

Jeg havde en rigtig dejlig tur i kalkgruberne med min familie. Jeg har der med min familie og vi kunne være der i nogle få timer og man føler stadig man havde lært noget nyt. Jeg elsker især det nye de har fået renoveret.

Fantastiske steder

Indsendt af Jytte Toft

Fantastiske steder, både for børn forældre og bedsteforældre. Gode historier, go viden udvikling og naturen er unik. Der sker mange aktiviteter Stederne er nemme at finde og gode pakerings muligheder . Mønsted kalkgrupper er handicap venlig

Jens Langkniv

Indsendt af Anni Bjerregaard

Et besøg i Daugbjerg kalkgruber rummer ud over de fantastiske huler også historien om Jens Langkniv, der i 1600-tallet skjulte sig i gruberne fordi han havde slået en delefoged ihjel, der ville brænde Jens' mor som heks. Det er en historie fortalt af en fantastisk guide som er spændende for både børn og voksne.

Naturperle

Indsendt af Lisbeth jensen

Smukt sted med en interessant historie👍🏻Nyder hvert år at være hjælper til Kalkmineløbet og møde 1000 vis af tilfredse løbere der synes det er verdens flotteste sted😄 Bor i Mønsted og går ofte tur i området

Oplevelse over og under jorden

Indsendt af Robert k. Overgaard

Imponerede adgang ind under jorden i de udhakkede tunneler og mulighed for fx. At se flagermus, for forklaret historien mv. Skøn kuperet natur som som indbyder til gåture og besøg i de fine restaurerede bygninger.

Fantastisk oplevelse for store og små

Indsendt af Anne

Det er altid en oplevelse at se de flotte kalkgrupper i Mønsted og Daubjerg - som hver har sin charme! Men ikke mindst den fantastiske natur som findes rundt om samt forbinder de 2 kalkgrupper. Det er både noget for store og små f.eks. flagmussafari, halloween, kalkmineløb eller andet!

Daugbjerg Kalkgruber

Indsendt af Frank Andersen

et dejligt og smukt sted at komme med venner og familie og slappe af og nyde de smukke ting, og opleve den dejlig kalkgruppe og de gode muligheder med en god gå tur i den smukke natur der er omkring ;)

Daugbjerg Kalkgruber - en oplevelse værd

Indsendt af Gunna Iversen

Jeg var sammen med min familie en sommertur i Daugbjerg Kalkgruber forrige sommer, og vi havde en fantastisk oplevelse. Ikke blot er det fascinerende at se kalkgruberne, men også hele atmosfæren omring Daugbjerg Kalkgruber, heriblandt værtinden, butikken, cafén og ikke mindst den fantastiske natur omkring, gjorde turen til en mindeværdig oplevelse!

Daugbjerg kalkgruber.

Indsendt af Hans Heinrich Marxen

En rigtig god oplevelse for både voksne og børn. En spændene rejse under jorden i de gamle minegange, der går helt tilbage til middelalderen for, at opleve hvordan man har brudt kalk til kalk ovnene. Flagermusene som bor og overvintre der også, er en spændene del af minegangenes liv. Kan kun varmt anbefales til både børn og voksne.

Daugbjerg kalkgrubber

Indsendt af Pia Nielsen

Dejlig oplevelse med mange snørklede gange og et hav af flagermus . Flot natur i hele området. Bagefter en tur i minni landsbyen hvor menuen var hjemmelavet æggekage med groft rugbrød og rødbeder . Umm kan kun sige det var en mægtig oplevelse.

Enestående natur og danmarkshistorie

Indsendt af Kristina Lisby Hammer

I og omkring Kalkgruberne smelter enestående natur sammen med geologi fra dinosaurernes tid og spændende dansk kulturhistorie; lige fra Aakjærs legendariske fortælling om Jens Langknivs eventyr til historien om hvordan den primitive kalkbrydning i middelalderen har udviklet sig til en moderne industri op gennem århundrederne. En industri, som har leveret kalk til nogle af Europas mest markante bygningsværker. Absolut et besøg værd for alle aldersgrupper!

Daugbjerg og Mønsted kalkgruber.

Indsendt af svend aage jensen

Jeg har viet et par ned i Jens Langknivs hule, det var en oplevelse uden lige, med musik og Sang af en pige fra Norge, det var en oplevelse man aldrig glemme,lyden var fantastisk nede i gruberne.Brudeparret og deres børn var klædt på til en rigtig gruber bryllup.

Daugbjerg og Mønsted kalkgruber.

Indsendt af Dora Østergaard

Helt fantastisk oplevelse hver gang vi har været der,og vi har været der flere gange.mønsted er blevet så flot efter den nye renovering. Daugbjerg er mega hyggelig med de lave gange og Jens Langknivs hule,kan endnu høre Johanne Hilsgaard når hun fortalte historie,nu er det Anita der gør det.De er et besøg vær begge 2

Kanon Naturoplevelse i Daugbjerg Kalkgruber

Indsendt af Anker Petersen

Det var virkelig en tilfældighed, at vejen faldt forbi Daugbjerg Kalkgruber- det bliver for fremtiden et MUST! Spændende minegange, prima rundvisning, følelse af Jenz Langniv i nærheden- og så tilbage til overfladen, hvor skønne botaniske og zoologiske oplevelser venter. Også en god kop kaffe m.m. kan nydes- Alt ialt: Her mødes fortid og nutid!

Mønsted kalkgruber

Indsendt af Martin Bertel

Et helt fantastisk sted. Den dejligste ro og helt fantastisk historie og natur. Efterårs farverne giver stedet et rigtig flot spil. Det levende personale sætter prikken over i’et og gør turen til Mønsted det hele værd.

What a unique place.

Indsendt af Lee Dawson.

Lovely nature and forest a truly a marvellous place. To see the trees and the wild flowers. I was luck and saw a fox and was able to watch it for a long time. There was also a lot of interesting types of plants and wild flowers. The visitors centre was interesting to. A nice place to sit and have a coffee and something to eat.

Daugbjerg Kalkgruber

Indsendt af Hanne Ibsen.

Det er en fantastisk oplevelse at komme en tur i kalkgruberne både Daugbjerg og Mønsted . Tænke på hvordan det har været et stort daglig slid med at bære alt det kalk ud.Daugbjerg Kalkgruber er jo meget lave at gå i. Hvor i mod der er højt til loftet i Mønsted. Derfor syntes jeg det er godt at besøge begge steder samme dag. I Daugbjerg er det historierne om Jens Lang kniv,og Flagmusene der erstatning spændene.

Daugbjerg

Indsendt af Evy Gundelund Nielsen

Jeg har haft så mange oplevelser i Daugbjerg kalk gruber, da jeg er født og opvokset i Daugbjerg. Jeg har tilbragt rigtig mange timer/ dage dernede. Har været sammen med Anita Hildsgaard, hvor vi har leget både udefor og inde i gruberne. Det var dengang hvor Anita's farmor og farfar var der og hvor der heller ikke var strøm, så det eneste kolde man kunne købe var en grube kold sodavand. Folk kunne ikke forstå de ikke kunne købe is. Det var så hyggeligt når Johanne fortalte om Jens Langkniv og man brugte flagermus lamper. Jeg kunne skrive lange historier om tiden dernede men så bliver det vist for langt

Herligt sted

Indsendt af Vivi rindsig

En naturperle, fantastisk sted at tilbringe en dag med børn og børnebørn! Vi i Aalborg planlægger en Juletur for at besøge vores tidligere kollega - der er gået all in for minen. Ofte har vi så travlt ned at besøge fjerne kyster - og kan glemme alt det der i nærheden ......

Best childhood memories

Indsendt af Mirte van Dijk

We grew up spending our summers in Daugbjerg and the lyme quarry. We loved the walk down to the den of the hero Jens Langkniv. The tale of Danish Robin Hood is thrilling and the surroundings stunning. Go visit and take your kids, you’ll love it!

Halloween

Indsendt af Winnie Olkjaer

Der bliver holdt den mest fantastiske halloween med rigtig uhygge og levende flagermus . En rigtig uhyggelig og sjov dag for børn og barnlige sjæle. Levendegørelse af halloween med alt fra motorsavsmassakeren til zombier 😀😀😀. Helt klart det hele værd og det bedste halloween gys du kan få i Danmark

Super fedt sted

Indsendt af Tina Møland

Fascinerende , fantastisk natur , fed oplevelse .......et rigtig dejligt sted at bruge tid sammen med familien på... Jeg har faktisk med mine kollegaer i Aalborg lufthavn snakket også om at lave en tur for at gense gruberne og ikke mindst flagermusene

ubeskrivelig

Indsendt af Jan Jensen

er opvokset i nabo byen og det har altid været imponerende at besøge kalkgrupperner ! virkelig fin om foråret hvor flagremusene er ved at være klar til at komme ud så kan de ses i øjn højde i daugbjerg og flyvende rundt i gangene og følsen af de rører ved hårtoppen når de kommer forbi jo det er apsolut en besøg værd

Fantastiske

Indsendt af Dorte Kristensen

Unik, fantastisk, spændende, flot, uhyggelig, imponerende, fascinerende er ord der beskriver Mønsted og Daugbjerg Kalkgrupper. Selv om Kalkgrupper ne ligger tæt på hinanden, er de vidt forskellige og altid værd at besøge. De fortjener virkelig at komme med i Danmarks Naturkanon.

Lige fascinerende hver gang!

Indsendt af Henriette Berthelsen

Kalkgruberne ved Mønsted og Daugbjerg er altid et besøg værd. Fantastiske oplevelser både inde og ude. Vi har ofte gået ture i skovene omkring, og selv om vi har set gruberne flere gange bliver det aldrig kedeligt. Det er lige fascinerende hver gang. Vi har endnu en flagermuse tur til gode i gruberne, noget som jeg virkelig gerne vil opleve.

Skal vinde!

Indsendt af Casper Pedersen

Altid en oplevelse . Flot natur. Flotte omgivelser . Noget du ikke ser hver dag....................... oplev det Altid en oplevelse . Flot natur. Flotte omgivelser . Noget du ikke ser hver dag....................... oplev det

Hygge, natur og landskab

Indsendt af Anne

De smukkeste omgivelser til fordybelse og fascination. Forskellige arrangementer i både Mønsted og Daugbjerg, som gør at fællesskabet bliver skabt i naturen. Det nyrestureret område omkring Mønstedkalkgruber og den fredfyldte stemning blandt de mange store træer, gør oplevelse i selve grubberne endnu bedre. Absolut to perler i den danske natur!

De smukkeste omgivelser

Indsendt af Louise Wassmann

Det er altid en fornøjelse at besøge Daugbjerg og Mønsted kalkgruber. Ungerne elsker at gå på opdagelse med deres lommelygter og udforske mørket, samtidig nyder vi den enormt smukke natur der er omkring Daugbjerg og Mønsted kalkgruber.

En unik oplevelse!

Indsendt af Mikkel

Mønsted Kalkgruber er helt på højde med alle "hule-oplevelser", man kan finde - ikke bare i Danmark, men i hele verden. Naturen og kalkstenene er utrolig smuk, at komme tæt på flagermusene er helt specielt, og høre om de optimale betingelser for lagring af ost i Daugbjerg er en sjov oplevelse. Der er mange oplevelser og indtryk samlet ét, unikt sted.

Ned under jorden - JA i DAUGBJERG

Indsendt af Kirsten Mogensen

Mit besøg i Daugbjerg Kalkgrupper var et sus af en oplevelse. Gik lidt "meget forsigtig, observerende" nedad - for ikke at træde forkert, men gangene var jo ganske ufarlige at færdes i - men min fantasi og mystikken i krinkelkrogene og det at være nede under jordoverfladen - det var suset. Man kunne få en guidet tur eller selv gå rundt i eget tempo og studere de mange (informative) forklaringer. Jeg fortæller ikke mere - DET skal opleves. Prøv selv! Kirsten

Oplevelser i alle afskygninger

Indsendt af Gitte Graversen

halloween i Daugbjerg og Kalkmineløbet i Mønsted, 2 fantastiske oplevelser for hele familien. Og så er en helt "almindelig" tur i gruberne en oplevelse for alle, unge som ældre. Tilgængeligheden OK...

Familietur

Indsendt af Louise K. Memborg

Min mor og hendes søskende er vokset op i området. Derfor har vi et par gange været på familieudflugt der med guide. Mine børn er dybt fascineret af historien og ELSKER at komme med ned i de smukke gange. Jeg plejer også at anbefale det til andre der vil på ferie i det midtjyske, for det er svært at beskrive det godt nok med ord ❤️

En dansk perle

Indsendt af Pernille Schrøder Rasmussen

Besøgte Mønsted Kalkminer en efterårsdag og hvilken oplevelse. Virkelig smuk og flot oplyst, så man får et helheds indtryk af hvor dyb og højt til loftet der er. Vandet der løber i bunden er klart, broer og gangstier er flot anlagt med respekt for omgivelserne. Mønsted Kalkminer er bestemt et besøg værd. Her bliver der fortalt er vigtigt stykke Danmarks historie.

Kalkmineløbet

Indsendt af Martin Andersen

Har i flere år deltaget i Kalkmineløbet i og omkring kalkminerne i Daugbjerg og Mønsted. En perfekt kombination af natur, kultur og motion i de spektakulære og unikke rammer som området ved kalkminerne tilbyder. Det findes ikke andre steder i Danmark. Det kan ikke beskrives, skal opleves...

Betagende smukt

Indsendt af Gitte Thomsen

Var der med børnebørnene I vinterferien, hvor vi kom utroligt tæt på flagermusene, der sad helt nede ca 1 m over jorden. Det var en kæmpe oplevelse for os alle at se dem så tæt på. De nye huler, broer og lys gav en helt speciel følelse af at være i et helt andet univers

Fantastisk oplevelse og skøn natur

Indsendt af Olivia Rasmussen

Daugbjerg kalkgruper og Mønsted kalkgruper er begge fantastiske oplevelser nede i minerne gange, hvor man samtidig kan se og møde flagermusene. Der er en fantastisk smuk, ikke mindst en skøn natur der er udenfor kalkgruperne. Daugbjerg kalkgruper hører/læser man historien om Jens Langkniv og Lange Margrethe. Mønsted kalkgruper kan man se en film om kalkgruperne historie. Det er en oplevelse værd, at besøge både Daugbjerg og Mønsted kalkgruper.

Flagermus flagrer om ørerne i Daugbjerg

Indsendt af Frederik

Unik oplevelse i Daugbjerg, hvor man i sandhed er gæst i den vilde, uberørte natur tæt på alverdens dyreliv. Faktisk så tæt at man instinktivt dukker sig, når flagermusen kommer flyvende omkring ørerne på en i Daugbjerg kalkgruber. Det har jeg aldrig oplevet før eller siden.

Historie, natur, flagermud

Indsendt af Edel

Unikt sted til en gåtur i skoven. Helt speciel oplevelse at komme ind i de snævre gange, hvor man kan se flagermus. Til stedet knytter sig en historie om en hård tid, hvor man brød kalk - og nogle gode røverhistorier om Jens Langkniv.

Kanon oplevelse i det dybe

Indsendt af Tonny Nielsen

En tidløs oplevelse af fortiden,som taget ud af en Robin h film.Kan roligt ta´ hele familien med på en oplevelse i Jens langknivs hule.Der er en god histiorie om Jens s røver tid menes flagsmus flyver rundt i grotten.så gå på opdagelse og få en god dag ud af det.

Mod jordens indre

Indsendt af Carsten christensen

En rejse under jordens overflade flere millioner år tilbage i tiden. Det er hvad der venter i de smalle gange af kalk med flint stikkende ud hist og her og med sovende flagermus lige i øjenhøjde. Historiens gys kan også opleves her hvor røvere, tatere og natmænd af værste skuffe har gemt sig i de mørke gange imens at hårdtarbejdende kvinder, børn og mænd har slidt deres liv væk i støvet. Den jyske Robin hood Jens langkniv har brugt minegangene som skjulested både til det gode men også det knapt så gode røverliv.

Bål og røver ånd.

Indsendt af A.H.Mogensen

Jens Langknivs gemmested dybt under jorden i Dybdalskoven, er det fedeste sted. Stedet emmer af historie og natur på den gode måde, særdeles egnet for børn. Bookede deres guide og hun havde os i sin "hule" hånd. Fantastisk. Skoven er så fuld af vild original natur, at de døde træer ligger hvor de faldt. Jeg kan absolut give min stemme til Daugbjerg Kalkgrube.

Daugbjerg kalkgruber

Indsendt af Anne-Marie Nørbo

Mindes Daugbjerg Kalkgruber da Johanne fortalte spændende historier om grubernes historie. Gruberne er autentiske og skabt ved håndens kraft. Det har været et slid for såvel voksne som børn. Fortællingerne om Jens Langkniv kastede et skær a la Robin Hood over historien. Har været flittig gæst og trukket familie og besøgende med.

Familie tur

Indsendt af Rikke

Skøn tur med familien i nogle smukke omgivelser og spændene oplevelse for de små med god mulighed for at fortælle om gamle dage og hvordan det var at arbejde i grupperne dengang. Og dejligt at for de ældste i familien som ikke er så godt gående at der er mulighed for at køre i tog ned til eller også rundt i grupperne

NATURKANON stor oplevelse i Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber med storslået natur i omgivelseri skoven med stier og blomster og skovbund.

Indsendt af Ninna Lildal

Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber er storslået naturoplevelsen at gå i de gamle kaljgruber med flagermus og få historie hvor man gravede kalk i gl.dage og om Jens Langkniv og naturoplevelse i skoven der omkring med fauna og oplevelsesstier og bakket terræn og blomster i skovbund Hilsen Ninna Lildal CSøvsøvej 1 Daugbjerg

Historien om en dansk Robin hood - jens langkniv

Indsendt af Christine Mertz

Uhyggelig, hyggelig og spændende. En tur i skoven uanset årstiden, nogen gange med bål foran hytten i skoven. Stemningen i grotterne, fortællingerne om jens langkniv og alle de andre grotterne har givet tilflugt, er i sandhed en kulturarv, som ikke nok i Danmark ved noget om. Lange Margrethe som søgte evig ungdom, præstens kone med det ildrøde hår, hævn og alle Kongens mænd.

Daugbjerg Kalkgruber.. en unik naturperle!

Indsendt af Anita Hildsgaard

Besøget i Daugbjerg Kalkgruber som ligger midt i Dybdalskoven er en naturperle af uhørt karakter. Skovens dybe stille ro hersker på stedet, mens sporene fra gammel tids minedrift titter frem over alt. Besøgscentret ligner en skovhytte og den ligger lige ved indgangen til selve kalkgruben. Selve kalkgruben var fantastisk, tænk at vi har sådan noget i Danmark, og så med den historie! Kom selv og se.

Del din oplevelse fra stedet

Fortæl om en naturoplevelse, du har haft på stedet - og deltag i konkurrencen om ballontur.

Opsummer oplevelsen eller fremhæv det mest interessante.
Juryen vil forære gavekurve til 10 beskrivelser, som de finder særligt inspirerende. Minimum 200 tegn.
Filformat: Jpg, jpeg, png, gif